Favorittfrokost i helgene: avokadotoast med sitronolje

Har du prøvd avocadotoast med sitronolje?

Jeg elsker helgefrokoster! Gjør ikke du også? Da kan man spise ting som må tilberedes der og da. Sånt det ikke er like enkelt å få med seg i lunsjboksen til jobb. Toast er en favoritt hos meg. Og nå på vinteren så er avokadotoast den absolutte favoritt.

Har du prøvd avokadotoast med sitronolje? Eterisk olje av sitron gir det ekstra lille stinget som gjør den magisk!

Den beste tiden for avokado

Avokado er tilgjengelig i butikkene våre hele året, men de er aller best akkurat nå, i januar og til og med mars. Så dette er virkelig den beste tiden å frotse i avokadotoast og guaccomole!

Fun Fact: Vet du forresten at avokado er en frukt som vokser på et tre som er i slekt med kaneltreet?

3 grunner til å elske avokado

Det er mange grunner til å elske avokado, og du kjenner sikkert til flere av dem:

  • Avokado har høyt innhold av den sunne enumettede fettsyren som heter oljesyre. Dette er den samme fettsyren vi finner mest av i den helsebringende olivenoljen.
  • Avokado er en god kilde til vitamin E, omega-3 og -6, folat, B6, kobber og kalium.
  • Avokado inneholde mer kalium enn bananer! Høyt inntak av kalium kan senke blodtrykket og redusere faren for hjerneslag. Les mer om Kalium hos NHI (Norsk Helseinformatikk AS)

Lyst på dessert? Prøv Sykt digg bananbrød med krydder, nøtter og tørket frukt

Dessuten smaker den så godt, også er den superanvendelig. Du kan skjære den i skiver eller terninger og ha i salat. Du kan ha den i smoothie, eller lage rå veganske desserter og kaker med den. Du kan bruke den som pålegg, eller smøre den på brødskiva istedet for smør. Også er den selvsagt suveren til taco, og gjerne som guaccomole.

Oppskrift på avocadotoast med sitronolje

Ingredienser:

  • 2 skiver ristet brød, gjerne grovt
  • 1 moden avokado
  • 1 dråpe doTERRA Lemon eterisk olje (sitronolje)
  • 1 lite hvitløksfedd
  • Avokadoolje (eller olivenolje)
  • Salt og pepper

Topping: feks rucculasalat, pinjekjerner, kayennepepper, alfaspirer, tomat, paprika

Jeg liker å bruke økologiske produkter, som feks avokadoolje og olivenolje fra Clearspring.

Sånn gjør du:

Mos avokadoen med gaffel. Tilsett 1 dråpe doTERRA Lemon eterisk olje,, rør om, og smak til med salt og pepper. Rist brødet. Del hvitløksfeddet i to på langs. Gni hvitløk på en side av brødet. Sprinkle over med avokadoolje (du kan bruke olivenolje hvis du ikke har). Legg på avokadoblandingen, og topp med dine favoritter.

Related Articles