DIY- Lag din egen julespray

Skap julestemning med duft av jul

Har du lyst til å lage skikkelig julestemning? Da kan du bruke duftspray med julelukt. For å unngå spray med masse giftige stoffer, anbefaler jeg at du lager din egen. Det er enkelt. Og alt du trenger er noen eteriske oljer med julete duft, vann og en sprayflaske.

Jeg pleier å kjøpe 6-pakk med små sprayflasker i glass. Det er alltid lurt å velge flasker og beholder av glass eller metall når man skal oppbevare egne DIY-produkter som inneholder eteriske oljer, da de kan reagere med ustabile materialer som plast.

Vil du ha en spray som er fri for giftstoffer, er det viktig at du velger oljer av aller høyeste og reneste kvalitet. Jeg bruker kun renhetssertifiserte oljer. Hvis du vil vite mer, kan du lese om hvilke oljer jeg velger og hvorfor i dette blogginnlegget.

Oppskrift på julespray

  • 5 dråper villappelsin (Wild Orange)
  • 1 dråpe nellik (Clove)
  • 1 dråpe kanel (Cinnamon)
  • 1 dråpe stjerneanis (Star Anise)
  • 30 ml vann

Framgangsmåte:

Drypp oljene i en 30 ml sprayflaske. Fyll på med vann. Skru på sprayhetta, og rist flaska forsiktig. Og da er det bare å spraye løs. Spray ut i luften, eller på tepper, puter og gardiner.

Andre oljer som kan brukes:

Mangler du noen av oljene bruker du bare mer av de andre. Er du litt vågal kan du erstatte med en annen julete eterisk olje. Eksempelvis rød mandarin (Red Mandarine), kardemomme (Cardamome), ingefær (Ginger), sedertre (Cedarwood), sibersk gran (Siberian Fir), peppermynte (Peppermin), lavendel (Lavender),  virak (Frankincense) eller myrra (Myrrh).

Related Articles