DIY – Lag din egen saltskrubb med eteriske oljer

INNEHOLDER REKLAME

Lag din egen saltskrubb med eteriske oljer

Tørr og vissen hud? Da må du prøve en saltskrubb med eteriske oljer. Saltet skrubber vekk døde hudceller, de eteriske oljene vekker huden til liv, og baseoljen, som er en fettholdig olje, mykgjør huden både underveis og etterpå. Det er tre ingredienser som hjelper huden din på hver sin fantastiske måte.

Saltskrubben er super å bruke på tørr og livløs vinterhud. Og, den gir huden en fin forberedelse til sommer og sol. Det er ingen grunn til å kjøpe dyre saltskrubber. For de beste saltskrubbene lager du selv. Alt du trenger er salt, baseolje (fettholdig planteolje), eteriske oljer og et glass med lokk.

Når du lager din egen saltskrubb kan du tilpasse den til dine behov

Når du lager saltskrubben din selv, kan du variere ingrediensene etter hva du kjenner huden din trenger til en hver tid. Noen ganger trenger huden en lett baseolje, andre ganger trenger den en feitere og rikere olje. Ulike salt har ulike egenskaper, og kommer også i ulik grad av finkornhet eller grovkornhet.

Velg salt og baseolje

Velg det saltet du ønsker å bruke, som for eksempel havsalt, epsomsalt eller rosa himmalayasalt. Bare pass på å velge et salt som ikke er så grovt. Velg så hvilken olje du vil bruke. Jeg foretrekker fraksjonert kokosolje, fordi den er lettere og ikke så klebrig. Men dersom du virkelig har behov for å tilføre huden mye fukt, så kan du godt velge en extra virgin olivenolje, søt mandelolje eller jojobaolje.

Velg hvilke eteriske oljer du vil bruke

Det aller mest spennende ved å lage kroppsskrubber selv, er at du kan bruke ulike eteriske oljer. Ulike eteriske oljer gjør ulike ting for huden. Lavendel, for eksempel, er fin å bruke dersom du har irritert hud. Virak, eller Frankincense, som den er mest kjent som, kan være spesielt fin for voksen eller aldrende hud.

Les: Hva er eteriske oljer?

Det jeg liker best med å bruke eteriske oljer i hudpleie- og velværeprodukter, er måten de påvirker energien min, humøret mitt og hva jeg føler. Peppermynte, eukalyptus og rosmaring virker stimulerende og får meg til å våkne.

Sitrusoljer er som små skinnende soler, de gjør meg alltid glad. Lavendel, bergamot og vetiver og doTERRA sine oljeblandinger Adaptive, AromaTouch og Serenity roer meg, både kropp og sjel.

doTERRA sin oljeblanding Balance, og oljene virak (frankincense) og myrra, hjelper meg å finne tilbake til balanse.

Les: Derfor er det så viktig å velge eteriske oljer som er rene og av høy kvalitet

Basisoppskrift for DIY – saltskrubb med eteriske oljer

Her er basisoppskrift for hvordan du lager dine egne saltskrubber med eteriske oljer. Hvis du liker å variere fra gang til gang kan du også lage en mindre engangsporsjon og bare lage saltskrubben i en liten kopp. Prøv deg fram og finn dine egne favorittingredienser.

Husk også at dette kan være en kjempefin gave til noen du er glad i. Ha den i et fint glass, og fest en merkelapp på glasset med et snøre eller et fint sikebånd. Oppgi  ingrediensene og skriv noe fint til den heldige mottakeren. Det kommer garantert til å bli en gave som blir satt pris på.

Ingredienser

  • 2 dl salt
  • 1 dl fettholdig planteolje*
  • 5-10  dråper eterisk olje

Sånn lager du saltskrubb med eteriske oljer

Hell saltet i en bolle. Tilsett deretter den fettholdige oljen. Rør godt om. Konsistensen skal være såpass fuktig at blandingen holder sammen, men likevel ikke for fuktig. Du kan justere konsistensen med enten mer salt, dersom den er for fuktig, eller mer olje, om blandingen blir for tørr. Når du har funnet fram til den konsistensen du liker, kan du tilsette de eteriske oljene.

Hell blandingen over i et bredt glass med lokk. Ikke velg for smalt et glass, for da kan det bli vanskelig å få ut blandingene med fingrene når du skal bruke det.

Sånn bruker du saltskrubb

Lag ditt eget lille spa en gang i uken. Ta en liten håndfull av skrubben, påfør huden og masser godt, sånn at du kjenner at huden får en skikkelig skrubb. Pass på å nyte følelsen av luksus og egenpleie. Nyt de deilige duftene fra de eteriske oljene. Dette er din tid for deg selv. Dette er din gave til deg selv. Og, om du skulle være i tvil, du fortjener det! Du fortjener det, for du er rett og slett fantastisk!

Ikke vask skrubben vekk med såpe, for du ønsker at oljen skal trekke inn i huden og gi den fukt. Bare klapp huden forsiktig tørr etter skylling. Jeg elsker å bruke den på hendene for å myk og deilig hud. Så jeg lager ofte en egen skrubb bare for hendene, som får stå framme på vasken på badet.

Hvis jeg blir lei av en skrubb, og jeg begynner å bli utålmodig etter å få lagd en ny med andre eteriske oljer, så bruker jeg restene av den gamle i badevannet. Skrubben funker rett og slett kjempebra, også som et mykgjørende badesalt med oljer!

Flere oppskrifter på velværerpodukter du kan lage selv:

Lag dine egne badebomber

After work lavendelbad

Massasjeolje for muskelvondt

Related Articles